hippie inredning
Blogging

Inred med den bohemiska stilen

Inred med den bohemiska stilen

En inredningsstil som många gillar, det är den bohemiska inredningsstilen, ibland även kallad BoHo eller hippie inredning. Bohemisk stil, eller hippie stil, det återfinns både i inredning och kläder. När det gäller denna stil, så är det ibland en del som inte riktigt har koll på vad det innebär och för många kanske det känns lite flummigt, diffust eller svårdefinierat. Dock är det så att de flesta av oss, vi har inslag av denna inredning i våra hem. Det beror på att den är ganska bred. 

Hur gör man då för att inreda i denna stil? Det är faktiskt inte så svårt. Mycket av det man använder för tankarna till något varmare breddgrader. Ofta så används flätat material i naturträ. Då handlar det om bland annat bambu, rotting eller andra exotiska träslag.

Den bohemiska inredningen, den ligger ganska nära det lantliga inredningen. Den stora skillnaden är materialen. Lantligt kör på ek, björk och liknande, medan hippie inredning har mer exotiska träslag. Det som de har gemensamt, det är enkelheten. 

Färgskalor inom bohemisk inredning

Bohemisk inredning är en naturnära inredningsstil. Så mycket av det man använder har även dessa färgskalor. Bland de färger som är vanliga, så finns mörka toner, i behandlat trä, ljusare toner som i bambu samt att man använder sig gärna av rostrött eller rödbrunt. En annan färg som ofta återkommer är senapsgul. 

Satsa på en hippie inredning

Inom hippie inredning eller bohemisk inredning, så är det mycket fransar och tofsar som förekommer. Sedan finns det även en hel del mönster, där det leks med färger på olika sätt. Bland annat i textilier där det förekommer färger så som brunrött, senapsgult och mörkgrönt som kontrasterar mot varandra i olika sorters mönster. 

Inom inredningsstilen är det som tidigare nämnt en del material som är vanliga att se. Det är bambu, rotting, keramik, terrakotta med mera. 

Levande ljus samt lyktor i olika storlekar och färger är även något som återfinns i denna stil. Därtill är det inte fel att satsa på lite olika växter, så som exotiska växter, som passar väl in med de material du använder dig av.

Börja i en liten skala

Om du känner att denna inredningsstil är något som tilltalar dig, så kan du börja i en liten skala. Det genom att börja köpa hem lite olika detaljer till ditt hem. Sedan blanda in dem i den inredning du redan har nu. Oftast så smälter denna typ av inredning in på bra sätt även med andra stilar.  Kanske du redan nu har ett ljust hem, åt den lantliga stilen. Då går det utmärkt att få in lite hippie inredning att blanda upp med. 

Satsa gärna på att använda dig av naturmaterial för de samsas bra tillsammans. Så har du redan nu klassiska svenska möbler så går det hur bra som helst att ta in detaljer i bambu och rotting.

Sedan kan du så klart välja att gå all in i denna stil, om du känner att det faktiskt är en stil som passar dig. 

Comments Off on Inred med den bohemiska stilen